Godibodi: Blaž Mencinger, Eva Hren & Goran Rukavina kvartet – 26. 5. ob 20.00

9,00 

Blaž Mencinger, Eva Hren & Goran Rukavina kvartet

Datum: 26. maj 2021

Ura: 20.00

Prizorišče: Ljubljanski grad

Producent: Zavod Godibodi in Ljubljanski grad

Cena štiridnevne festivalske vstopnice: 27 evrov

Blaž Mencinger

Zasedba

Pavel Čebašek – bobni

Jernej Vindšnurer – kontrabas in spremljevalni vokal

Grega Povše – solo kitara in spremljevalni vokal

Tim Jerman – tenor saksofon, flavta in spremljevalni vokal

Blaž Mencinger – kitara in vokal

 

Blaž Mencinger je kitarist, ki ga je žilica za pisanje žalostnih pesmi pod krinko humorja potisnila v spekter kantavtorja. Glasbene pripovedi o ljubezni in drugih krivicah podaja z igrivo liriko v prepletu žanrov, v katerih prevladujeta pop in jazz. Odrsko kilometrino je nabiral pri zasedbah Imset in Jazz in the pants, kasneje pa v svojem glasbenem projektu Mencarija. S svojim prvencem Tebe ni je oznanil samostojno glasbeno pot, na kateri mu družbo delajo odlični glasbeniki. Svoje pesmi je predstavil na NUK festivalu, Festivalu Poletje z biseri, Kantfestu, v Prvi vrsti, Činčinu, Drama kavarni, Soteski, Daktariju in drugod. Blaž je tudi nagrajenec letošnjega festivala kantavtorjev – Kantfest.

Eva Hren & Goran Rukavina kvartet

Zasedba

Eva Hren – vokal, kitara

Goran Rukavina – bas

Miha Meglič – kitara

Andraž Mazi – kitara

Miha Hawlina – saksofon

Žiga Kožar – bobni

 

Aktualna zmagovalka Popevke Eva Hren je pevka in kitaristka, ki je zavestno odprta vsem glasbenim stilom. Glasbena pot jo je v delovanju zanesla od etna do jazza, zato dodobra dojema pojem svobode, tudi v glasbi. Na odru festivala Godibodi se bo tokrat predstavila z odličnim akustičnim bandom Gorana Rukavine. Kreativna ekipa je pripravila sveženj popolnoma svežih pesmi, za katere je glasbo napisal Goran Rukavina.

Zaplešimo v pomlad!

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi je že od leta 2008, od svoje prve izvedbe, sopomenka za kakovostno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, ki kontinuirano odpira prostor sveži in še ne uveljavljeni slovenski glasbi. Edinstven glasbeni projekt je v minulih 12 letih delovanja pod taktirko Janeza Dovča, vsestranskega glasbenika in umetniškega vodje festivala, povezal številne vrhunske slovenske glasbenike.

Štirinajsta izvedba festivala se bo letos odvila v zadnjem majskem tednu s koncerti zasedb: Blaž Mencinger, Eva Hren & Rukavina kvartet, Samo in Barbara Vovk (festivalska produkcija), Robert Petan (promocija albuma), Marko Banda (promocija albuma), Vruja (promocija albuma), Metod Banko (festivalska produkcija) in Tomaž Hostnik & Nerodnozabavni ansambel.

 

Sponzorja festivala Godibodi sta BTC City in Zavarovalnica Triglav. Medijski sponzor festivala je Radio Prvi RTV SLO.